Landschap

Buro Mien Ruys werkt regelmatig aan grootschalige groenstructuur- en landschapsplannen. Door middel van heldere lijnen versterken wij de structuur en leesbaarheid van het landschap. Het uitgangspunt voor nieuwe plannen wordt vaak gevormd door wat nog aanwezig is van het oorspronkelijk cultuurhistorisch landschap, zonder alleen te willen restaureren. Het creëren van een toekomstbestendig landschap staat voorop, vernieuwing is hierbij noodzakelijk. 

Hoevelaken 5

Vernieuwend

In 1946 was Mien Ruys verantwoordelijk voor de herbeplanting van wegen, dijken en buitenplaatsen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, een plan voor enerzijds herstel maar ook vernieuwing. Ook heeft ze bijvoorbeeld een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de totale groencompositie van het naoorlogse dorp Nagele in 1956. 
Een recent project uit 2023 is de deeluitwerking van het masterplan Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Hier wordt een compleet nieuw recreatief landschap in de Haarlemmermeerpolder ontwikkeld met nieuwe bossen, moeras- en rietzones, waterbuffering, een recreatief wandel- en fietspadenstelsel en grootschalige leisure.

Hardenberg 4Hardenberg 4
_medium_Transwijk_Utrecht_2014-08-21_1_medium_Transwijk_Utrecht_2014-08-21_1
Nagele 1Nagele 1
Nagele 3Nagele 3
14. Vlonderpad birdview LW14. Vlonderpad birdview LW

Vragen of advies over landschappelijke ontwerpvraagstukken?

Neem contact met ons op, onze ontwerpers denken graag met je mee!