Helder & praktisch

Wij zijn een gerenommeerd ontwerpbureau met een frisse kijk op ruimte en passie voor groen. Met onze pragmatische aanpak en uitstekende kennis van beplanting en materialen bieden wij voor ieder ruimtelijke vraagstuk een passende oplossing. Samen met jou willen we Nederland iedere dag een stukje mooier maken.

Onze filosofie

Een goed ontwerp is tijdloos en een goed beplantingsplan versterkt het ontwerp. Het gaat niet alleen om creativiteit in het maken van mooie combinaties, het gaat ook om kennis van beplanting en onderhoud. Het toepassen van de juiste plant op de juiste plek maakt een ontwerp tot een succes. Dat vergt veel assortimentskennis over de eisen die planten stellen aan vocht, grondsoort, licht en hoe ze zich ontwikkelen. Buro Mien Ruys heeft beide aspecten in huis: de beste ontwerpers en decennialange ervaring en expertise op het gebied beplanting.

Expertise

Actuele kennis van bestratingsmaterialen en beplantingsassortiment is essentieel voor het maken van een goed ontwerp. Ontwikkelingen in materialen en beplanting volgen we dan ook op de voet. Met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur, moderne technieken en pragmatische aanpak zijn wij in staat om op efficiënte wijze concreet antwoord te geven op al jouw ruimtelijke vraagstukken.

Ambacht

Ontwerpen begint bij het zoeken naar de goede vorm. Het vorm geven aan ruimte zien wij als de kern van ons werk. Ontwerpen heeft bij ons ook een ambachtelijk karakter. Wij schetsen met de hand en werken ontwerpen uit op de tekentafel. Dat combineren we uiteraard met de nieuwste technieken. Onze plannen werken wij ook digitaal uit, in zowel 2d als 3d. 

Ons team

Een compact en enthousiast team vormt het hart van ons bureau. Onze ontwerpers zijn ambitieus en kwaliteitsbewust, soms een tikkeltje eigenzinnig maar altijd mensgericht. Zo maken wij het verschil in onze projecten en diensten. 
Naast gedreven ontwerpers bestaat ons team uit ervaren landschapsarchitecten, beplantingsdeskundigen, projectbegeleiders, directievoerders, werkvoorbereiders en toezichthouders. 

Onze aanpak

Naast een mensgerichte aanpak staat ontzorgen centraal. Van eerste schets tot en met de uitvoering en oplevering, wij hebben alles in huis om het complete traject van een project te verzorgen. Uiteraard binnen budget en binnen planning, ook dat is onze kracht.