Feestelijke opening stadstuinen Buro Mien Ruys

De drie tuinen van onze collega’s van Buro Mien Ruys zijn op 14 juni officieel geopend! Ter ere van het 100-jarig jubileum van de Tuinen Mien Ruys maakten zij een ontwerp voor een moderne stadstuin van 5×7 meter die voldoet aan aan de visie van Mien Ruys maar ook aan de eisen van nu: duurzaam en geschikt voor verschillende doelgroepen. Het resultaat is nu te bewonderen in de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart.

Afgelopen vrijdag was het zover! De officiële opening van de drie tuinen van onze collega’s van Buro Mien Ruys.

Twee landschapsontwerpers en een landschapsarchitect maakten ter ere van het 100-jarig jubileum van de Tuinen Mien Ruys een ontwerp voor een moderne stadstuin van 5×7 meter. Uiteraard moest het ontwerp voldoen aan de visie van Mien Ruys maar ook aan de eisen van nu: duurzaam en geschikt voor verschillende doelgroepen.

In februari zijn de tuinen aangelegd en ondertussen staan ze in bloei op een prachtige plek in de Tuinen van Mien Ruys. De plek waar Mien Ruys 100 jaar geleden al experimenteerde met tuinontwerp en  beplanting. Haar hele leven stond in het teken van een strak ontwerp en goede beplanting, iets waar onze ontwerpers zich dagelijks mee bezig houden en wat vanaf nu te zien is in het nieuwste gedeelte van de Tuinen. Daar bevinden zich de tuinen van onze eigen Evy Blom (Kleurrijke kindertuin), Ward Maaswinkel (Minimalistische wadituin) en Ilona Dekker (Inheemse Ecotuin).

De drie tuinen zijn aangelegd en bedoeld als inspiratie voor kleine achtertuinen. Het zijn moderne versies van de Stadstuin uit 1960 en bedoeld voor verschillende doelgroepen; een gezin met jonge kinderen, een makkelijk te onderhouden tuin en een tuin voor natuurliefhebbers met groenten, fruit en inheemse beplanting. Met deze drie totaal verschillende ontwerpen laten de ontwerpers van Buro Mien Ruys zien dat een kleine tuin ook groen en duurzaam kan zijn.  Zo blijven de Tuinen zich steeds vernieuwen.

Feestelijke opening

Afgelopen 14 juni werden de drie nieuwe inspiratietuinen officieel geopend door de commissaris van de koning van Overijssel, Andries Heidema. De openingshandeling bestond uit het planten van een krop sla in de stapelbare moestuin – gemaakt van gerecyclede plantenbakken van de kwekerij van de Tuinen – van Ilona Dekker.

In het bijzijn van Leo Linde, voorzitter van Stichting Tuinen Mien Ruys, Vrienden van de Stichting, vrijwilligers en medewerkers van De Tuinen, gaven onze ontwerpers samen met Anet Scholma een persoonlijke toelichting op hun ontwerp. De drie tuinen zijn aangelegd door hoveniersbedrijf Snoek Puur en is het resultaat van een samenwerking tussen Buro Mien Ruys en de Tuinen. Daar zijn we trots op!

De Tuinen van Mien Ruys zijn een bron van inspiratie voor iedereen die van tuinen of van tuinarchitectuur houdt. Experimenten vormen de kracht van dit groene monument. De drie inspiratietuinen van Buro Mien Ruys vormen de nieuwste aanwinst en zijn vanaf nu te bewonderen in Dedemsvaart!

Bekijk ook het artikel dat verscheen in de lokale krant van Dedemsvaart

 

 

Terugblik opening 14 juni

 

 

 

 

Overig actueel

Cursus Dak- en gevelgroen

Afgelopen week hebben we een inspirerende cursus gevolgd over dak- en gevelgroen onder leiding van Terra Trainingen. Het was een driedaagse cursus waarin we meer hebben geleerd over de complexe aspecten van het vergroenen van onze leefomgeving.

Sportieve Prommenzen

Onze Prommenzen zijn weer volop in beweging!

Onze mensen zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen. Begonnen om Nederland iedere dag weer een stukje mooier te maken, zowel op kantoor als in de openbare ruimte.

Op werkbezoek in de buitenruimte

Leuk om te zien hoe onze ontwerpen tot leven komen! Deze zomer gingen onze collega’s van Buro Mien Ruys en Smit Groenadvies weer op werkbezoek bij tuinen van diverse opdrachtgevers om het resultaat na de aanleg en/of renovatie te zien.