Inspiratie podcast Mien Ruys

Mien Ruys

Inspiratie podcast

Mien Ruys (1904-1999) is een van de belangrijkste tuinarchitecten van de twintigste eeuw. Ze experimenteerde met ontwerp, beplanting en materialen en had een vooruitstrevende blik. Termen als duurzaam, klimaatadaptief of zorgeloos groen bestonden nog niet maar de natuur en gezonde en gelukkige gebruikers van de buitenruimte stonden altijd centraal. Kortom, een icoon op het gebied van moderne tuinarchitectuur.

Dit jaar bestaan de Tuinen van Mien Ruys 100 jaar en in het kader van dit jubileum wordt een podcast over het leven en werk van Mien Ruys uitgebracht. In de serie worden thema’s besproken die nog steeds actueel zijn. Ontdek wat we uit het verleden kunnen leren en kunnen toepassen in de toekomst! In de eerste aflevering komt Anet Scholma aan het woord, landschapsarchitect en voormalig eigenaar van Buro Mien Ruys. Zij heeft van Mien Ruys de fijne kneepjes van het ontwerpvak mogen leren, met haar samengewerkt, haar ontwerpbureau voortgezet en in 2022 overgedragen aan Prommenz. Haar visie en werkwijze – en daarmee het erfgoed van Mien Ruys – heeft zij met veel zorg en toewijding overgedragen aan ons team van ambitieuze ontwerpers. Daar zijn we trots op!

Luister naar een bijzonder gesprek vanuit de eerste proeftuin van Mien Ruys in Dedemsvaart. De podcast wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Tuinen Mien Ruys (Dedemsvaart). Buro Mien Ruys maakt sinds 2023 onderdeel uit van Prommenz, een mooie aanvulling op de samenwerking met Smit Groenadvies. De kracht van deze kruisbestuiving bewijst zich in vele gezamenlijke projecten, van vooruitstrevende landschapsontwerpen voor parken en recreatiegebieden tot gezamenlijke (binnen/dak)tuinen van woningcorporaties en gemeenten.

Overig actueel

Jubileum Tuinen Mien Ruys

De Tuinen van Mien Ruys bestaan 100 jaar! In 2024 is het een eeuw geleden dat Mien Ruys haar eerste proeftuin begon. Een bijzonder jubileum en mooi moment om stil te staan bij haar erfgoed. 

Tuinmodules

Het maken van beplantingsplannen is, in het werk van Mien Ruys, altijd een belangrijk en essentieel onderdeel geweest.

Inspiratie podcast Mien Ruys

Ter ere van het 100-jarige jubileum van de Tuinen van Mien Ruys is er een inspiratie podcast opgericht.

Onze eigen stadstuinen in aanleg

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Tuinen Mien Ruys hebben onze ontwerpers drie nieuwe inspiratietuinen ontworpen! Momenteel in aanleg, binnenkort volledig in bloet te bewonderen in Dedemsvaart.