Twee inspirerende dagen in Dedemsvaart

DSC02086

Groeten uit de Tuinen van Mien Ruys

Geslaagd personeelsevent en klantevent in de Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart

Wat een inspirerende dagen! Op 6 en 7 juni waren de Tuinen van Mien Ruys even ‘van ons’ en vormden het decor van onze personeelsbijeenkomst en klantevent. We konden letterlijk en figuurlijk de sfeer proeven van de plek waar het 100 jaar begon met de experimenten van Mien Ruys.

Met twee bussen vertrokken we 6 juni vanuit Schagen en Purmerend met ons voltallige personeel naar de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart. Van een bevlogen gids kregen we een rondleiding door de Tuinen en leerden we alles over het ontstaan van de tuinen, de experimenten en de gedrevenheid waarmee Mien Ruys die een eeuw geleden heeft opgezet. Haar hele leven wijdde zij aan een strak ontwerp en goede beplanting. Werk waar ook onze collega’s van Buro Mien Ruys zich dagelijks mee bezig houden en wat we in het nieuwste gedeelte van de Tuinen konden bewonderen. Daar gaan na 100 jaar de experimenten nog steeds door en bevinden zich de tuinen van onze eigen collega’s Evy Blom,  Ilona Dekker en Ward Maaswinkel. Een ideale gelegenheid voor kennisdeling, onze collega’s konden in geuren en kleuren vertellen over hun ontwerp en de criteria die binnen het thema duurzaamheid een belangrijke rol speelden. Drie totaal verschillende ontwerpen maar alle drie met een prachtig resultaat!

Deze ‘Duurzame stadstuintjes’ zijn ontworpen in het kader van het 100-jarig jubileum Tuinen Mien Ruys. De officiële opening van deze tuinen vindt plaats op 14 juni 2024.

In dit gedeelte liggen ook de tuinmodules van Anet Scholma, die aanwezig was om meer te vertellen over dit nieuwe beplantingsconcept. Een mooi moment om haar allerlaatste project toe te lichten en nog een keer tussen al haar collega’s in het middelpunt te staan. Met applaus werd Anet bedankt voor al haar inzet en medewerking voor ons Buro.

We sloten de middag af met een gezellige borrel en een en culinair walking dinner. De gerechten waren ook een lust voor het oog, helemaal in de stijl van de Tuinen versierd met bloemetjes.

Klantevent

Vrijdag 7 juni trakteerden we klanten en oud-relaties van Anet Scholma ook op een rondleiding door de Tuinen. Anet, die de fijne kneepjes van het ontwerpvak van Mien Ruys heeft geleerd, met haar heeft samenwerkt én haar Buro overgenomen, kon de gids mooi aanvullen met persoonlijke anekdotes en verhalen. Een bijzondere rondleiding! Maaike van Santen gaf een toelichting op de tuinen en ontwerpen van Buro Mien Ruys. Genoeg gesprekstof en aanleiding om met elkaar door de tuinen te lopen, inspiratie op te doen en ervaringen te delen.

In de expositieruimte van de Tuinen presenteerden wij de nieuwste projecten en ontwerpen van Buro Mien Ruys en de middag werd afgesloten met een afscheidslunch voor Anet Scholma. Ook deze dag was onvergetelijk.

Kortom, twee zeer inspirerende, positieve en geslaagde dagen in Dedemsvaart.

Overig actueel

Twee inspirerende dagen in Dedemsvaart

Geslaagd personeelsevent en klantevent in de Tuinen Mien Ruys! Op 6 en 7 juni waren de Tuinen van Mien Ruys even ‘van ons’ en vormden het decor van onze personeelsbijeenkomst en klantevent. We konden letterlijk en figuurlijk de sfeer proeven van de plek waar het 100 jaar begon met de experimenten van Mien Ruys. Wat een inspirerende dagen!

Jubileum Tuinen Mien Ruys

De Tuinen van Mien Ruys bestaan 100 jaar! In 2024 is het een eeuw geleden dat Mien Ruys haar eerste proeftuin begon. Een bijzonder jubileum en mooi moment om stil te staan bij haar erfgoed. 

Tuinmodules

Het maken van beplantingsplannen is, in het werk van Mien Ruys, altijd een belangrijk en essentieel onderdeel geweest.

Inspiratie podcast Mien Ruys

Ter ere van het 100-jarige jubileum van de Tuinen van Mien Ruys is er een inspiratie podcast opgericht.