Electrabel Zwolle

Electrabel in Zwolle

Beschutting, groen en kosmisch licht

Op verschillende verdiepingen zijn daken ingericht als daktuin. De meeste ervan zijn kijktuinen. Ze bestaan uit een compositie van lage groene vlakken (vooral sedumsoorten) en grind. Aan de zijde van de hoofdentree zijn daar bakken met hogere beplanting aan toegevoegd. Losse struikwilgen en strak geschoren ligusterhagen zijn zichtbaar vanaf de straat.

Slechts één dak grenzend aan het personeelsrestaurant is toegankelijk. Op de natuurstenen vloer staan, losjes gestrooid, roodbruine stalen bakken met boompjes die een bladerdak zullen vormen. De krentenboompjes breken de hoge gevelwanden en geven beschutting tegen de wind. In de tegels zijn spotjes aangebracht in een patroon van sterrenbeelden, als een omgekeerde sterrenhemel onder de boomkronen.

Gerelateerde projecten

Schetsontwerp Leeghwaterpark

Nagele

Groot Vennep