Gemeentehuis Dalfsen

IMG_3326

Het entreegebied

Het entreegebied van het gemeentehuis in Dalfsen. Het belangrijkste was dat het niet voldeed aan de eisen van de geboden toegang. Daarnaast bleek het gekozen bestratingsmateriaal en de wijze van aanleg voor problemen te zorgen. De tegels braken en knapten los van de betonnen ondergrond. Een algeheel bezwaar tegen de aanleg was dat het een kille steenvlakte was, ongezellig en weinig uitnodigend dus. Het nieuwe ontwerp is tot stand gekomen via een intensief participatietraject met omwonenden en belangengroepen. Het hoogteverschil tussen straat en entree is overbrugd in een zo flauw mogelijke hellingbaan, uitgespreid over het hele terrein. Een stoklopers-route is integraal mee ontworpen in het patroon van klinkerbanen in contrasterende kleuren. Twee minder-validen parkeerplaatsen zijn gesitueerd dicht bij de entree. Er is een royale plaats voor het stallen van fietsen, eveneens dicht bij de entree. De opvallendste verandering is de ruimte voor groen. Naast geschoren hagen zijn er grote plantvakken gerealiseerd met jaarrond kleurige beplanting. Het kleurenpallet van geel-oranje-rood en warme brons tinten past goed bij de donkerbruine gevelstenen. De lokale pers schreef over het resultaat: ‘Van steenwoestijn naar bloemenzee’.

 

 

 

Zie hier de foto’s van de nieuwe en oude situatie.

Gerelateerde projecten

Schetsontwerp Leeghwaterpark

Nagele

Groot Vennep