WOC de Spil in Nieuwleusen

IMG_8013

Te midden van aanwezige sportvelden is dit Multifunctionele Centrum gebouwd waarin een middelbare school, een sporthal, een bibliotheek, ouderenzorg en jongerenzorg gezamenlijk gehuisvest worden. Op het terrein bevonden zich al een basisschool en kinderdagverblijf. De logistiek van al deze bezoekersstromen was een complexe puzzel. Het parkeren is zo compact mogelijk opgelost langs de rand van het terrein. Hiervandaan loop je via het autovrije centrale plein naar de verschillende entrees. De fietsenstallingen (voor totaal zo’n 600 fietsen) zijn verspreid over drie locaties aan de randen van het centrale plein gesitueerd.

Grote verhoogde bloemeneilanden met zitranden rondom maken dat er veel zitruimte is, het grote vlak bestrating gebroken wordt en er veel ruimte is voor bloeiende beplanting. Het is zowel verkeersgebied, als verblijfsgebied en speelterrein. De opdracht bestond ook uit een forse wateropgave van maar liefst 100 mm zonder nood overstort. Hiervoor zijn aan de straatzijde wadi’s aangelegd en aan de pleinzijde is een groot half verdiept waterplein aangelegd dat overstort in een nieuw gegraven sloot. De verhoogde wal met zitranden rond dit verdiepte plein functioneert als tribune, geeft beslotenheid en beschutting aan het plein en onttrekt het grote parkeerterrein aan het oog.

Gerelateerde projecten

Schetsontwerp Leeghwaterpark

Nagele

Groot Vennep