Winkelcentrum ’t Harde

IMG_5510

Terreinontwerp

Het terrein van het nieuw gebouwde winkelcentrum in ’t Harde was al grotendeels gerealiseerd toen de bezwaren en negatieve reacties van winkeliers en omwonenden los kwamen. Te kaal, te ongezellig, te weinig uitnodigend om langer te verblijven dan strikt noodzakelijk. In combinatie met de laatste bouwfase is een vergroeningsplan gemaakt voor de buitenruimte. In samenspraak met bewoners en winkeliers is verkend met welke logistieke en functionele eisen in het plan rekening gehouden moest worden, zoals laden en lossen voor enkele winkels en de opstelling van marktkramen. In het plan is het aanwezige bestratingsmateriaal gehandhaafd en hergebruikt. Een nieuw materiaal is toegevoegd waar mee een patroon in de bestrating gemaakt is die het straatvlak minder massaal laat lijken. Verhoogde bakken met bloemen en zitranden geven kleur en groen en maken het plein tot een uitnodigend verblijfsgebied. Strategisch op het plein komt een lunchroom met een groot terras. Een grote wens van omwonenden was een waterelement met bewegend water. Dit is uitgewerkt in de vorm van ‘bedriegertjes’ nabij het terras. Als de fonteintjes uit staan is ook dit deel verhardingsoppervlak bruikbaar en overrijdbaar.

 

 

Zie hier de oude en de nieuwe situatie.

Gerelateerde projecten

Schetsontwerp Leeghwaterpark

Nagele

Groot Vennep